Partners

Carla Nijlunsing

Carla Nijlunsing

Carla: “Mensen verder helpen in hun ontwikkeling, dat is wat ik mijn hele werkende leven gedaan heb. Alleen doelgroep, aanleiding en inhoud zijn in de loop van de tijd steeds veranderd. Ik geloof in ontwikkeling van mensen, altijd en overal, onafhankelijk welke leeftijd of positie iemand heeft. Een leven lang leren geldt voor ons allemaal. Bijna niemand doet meer ´rondjes om de kerk´, de omgeving transformeert soms zo snel dat de veranderingssnelheid je inhaalt. Dat kan spanningen en onbehagen bewerkstelligen. De kwaliteit van de interactie tussen mensen speelt bij veranderingen een heel belangrijke rol, tussen de mensen op de werkvloer, tussen leidinggevende en werknemer, maar ook zeker tussen leidinggevenden onderling. Deze relaties zijn vaak gecompliceerder en ongrijpbaarder dan het lijkt en het is juist van belang het `onbespreekbare´ te agenderen. Dit te doen op een speelse en uitdagende wijze is mijn passie, een manier vinden om beweging te creëren zodat iedereen weer mee wil en kan. Dit levert veel meer geluk en welbevinden op bij werknemers en zij maken een organisatie uiteindelijk gezond en krachtig. Maar los van alle impulsen van buitenaf is het voor iedereen zinvol en aangenaam om regelmatig even stil te staan en te kijken naar je eigen gedrag en te checken of het nog ´goed´ is, voor jezelf en voor je omgeving.”

“Ik vind het elke keer weer een uitdaging om te onderzoeken wat een team of een mens nodig heeft of juist mist voor verdere ontwikkeling. Hierbij lever ik maatwerk en put ik uit de diverse producten en werkvormen die ik heb ontworpen voor begeleidingsprocessen. Het maakt niet uit of dit voor een individu, een team of een organisatie is. Door mijn ervaring in het onderwijs, het theater en de trainingswereld kan ik mijn kennis en vaardigheden ‘mixen’, om zodoende te komen tot een doeltreffend en helpend begeleidingstraject met een heldere omschrijving en een gegarandeerde beweging.

Omdat ik als Nederlander al 20 jaar in België woon ken ik beide culturen goed en ik werk dan ook voor bedrijven en organisaties in Nederland en België. Ik werk alleen of samen met andere collega’s die ik inhuur omdat zij een bepaalde expertise hebben die mij kan helpen bij een opdracht. Ik stel de mensen voor met wie ik heel graag samenwerk.


Ruud van de Wouw

Ruud van de Wouw

Hoe haal je je collega uit de klaagstand? Hoe reageer je op een directieve leidinggevende? Regietheater is een specialiteit van Ruud. Hij kan als geen ander werkvloerscènes spelen die zeer herkenbaar zijn en waarbij de medewerkers een spiegel wordt voorgehouden, soms schrijnend, vaak lachwekkend. Maar altijd op een manier waarop moeilijke situaties bespreekbaar worden door het publiek de regie te geven. Het publiek kan aangeven hoe ze de scène zouden willen veranderen. Dit levert vaak hilarische taferelen op. Maar vooral aandacht voor wat er mis is en hoe het beter kan in de onderlinge communicatie. En passant leer je over deze communicatie zodat je ‘het vast kan pakken’ en kan vergelijken met je eigen gedrag op de werkvloer.

Carla: ”Met Ruud werk ik graag samen als de communicatie in een team en met de omgeving van het team echt vast zit. Dan is regietheater een uitstekende werkvorm om in de spiegel te kijken en te herkennen en te erkennen. De charmante wijze waarop Ruud het publiek benadert is ontwapenend en helpt enorm om de sfeer te kantelen. Bovendien ben ik graag zijn tegenspeler in het regietheater.”

Ruud: “Samen met Carla heb ik in de loop van de jaren met veel teams uit verschillende bedrijfstakken gewerkt. Vaak zijn we persoonlijk geraakt door de verhalen die we horen als we vragen naar situaties op de werkvloer. We zijn allebei kritisch op onszelf en geven elkaar tips voor verbetering en verandering. Ondertussen hebben we gewoon heel veel plezier in ons werk en zien we elke opdracht weer als een mooie uitdaging.”


Frank Molenaar

Frank Molenaar

Frank kan met een nuchtere en zakelijke blik kijken naar dat wat er is en dit analyseren. Hij ziet en verwoordt gemakkelijk en objectief wat pijnlijk is of ingesleten in de organisatie. Frank is daarnaast in staat om zich op een warme wijze te verbinden met de ander, waardoor hij zelfs de meest ‘bevroren’ types kan doen ontdooien. Samen met Frank bedenk ik voornamelijk trajecten en trainingen voor grote groepen; b.v. organisaties die beginnen met een veranderproces.

Carla: “Ik heb eens samen met Frank met 120 ‘bouwers’ in teams een waterbaan gemaakt die moest passen om het water te verplaatsen. Maar ook met 100 marketeers en communicatiemedewerkers een kerstboom gebouwd en verlicht om kerstwensen over te brengen. We hebben droppings, speurtochten, complimentenwandelingen en andere bijzondere zelfbereide activiteiten uitgevoerd.”

Frank: “Het is altijd een genot om met Carla samen te werken. Carla is gewoon een bijzonder prettig mens met een mooie relativerende houding en veel humor. Daarnaast begeeft ze zich met hart en ziel in elk traject en heeft ze een bijzonder talent om te weten, wat eigenlijk een manier van voelen is, wat er in de onderstroom aanwezig is. Met haar kwetsbaarheid en empathisch vermogen krijgt ze hier toegang toe, omdat mensen haar oprechte intentie herkennen en haar vertrouwen in de veiligheid die ze biedt. Buiten deze gave heeft ze vanuit haar eigen opleiding en ervaring altijd een passende ijsbreker of energizer of creatieve interventie tot haar beschikking die precies de juiste uitwerking heeft. Niet per sé vasthouden aan bewezen vormen, maar altijd weer creatief in het bedenken van een passende interventie voor de leerbehoefte van een groep.’


Benjamin Gèrard

Benjamin Gèrard

Ben kan de meest voorzichtige en de meest extreme outdoorevenementen organiseren en ontwerpen. Hij is zeer ‘streng’ in de afspraken die groepen met hem maken waardoor ‘hier en nu’ ervaringen worden opgedaan op een ludieke en inspannende manier. Daarop reflecterend wordt er gekeken naar de ‘daar en dan’ situatie waardoor de groep kan reflecteren op dat wat er op de werkvloer aan de hand is.

Ben kan zwijgen als de beste. Hij laat het proces bij de groep en zodoende kan een outdoortraining heel veel meer opleveren dan alleen een plezierige dag.

Carla: “Ik vraag Ben vaak in het proces waar het onveilig is voor groepen om over de sfeer te praten. Juist dan kan het helpen om met elkaar eens iets anders te proberen, buiten in de ruimte. De ludieke outdooractiviteiten creëren werkelijk ruimte en lucht.”

Ben: “We hebben samen vaak ervaringstrainingen gedaan met diverse groepen uit diverse werkvelden. Van tevoren maken we strakke afspraken over wat we willen bereiken en hoe we het aanpakken. We kijken naar wat nodig en wat haalbaar is, nuchter en hartelijk. Zodat de groep en het individu daarin kan groeien’.


Mensen die mij inspireren en helpen in mijn visie

André Pelgrims

“André Pelgrims inspireert mij als persoon en middels zijn organisatie Taking wing, zie www.takingwing.be. Het boek dat hij schreef voor J&J ” Met hart en ziel” gebruik ik vaak als achtergrond voor mijn eigen interventies. André werkt zelf vanuit zijn hart en ziel en daarmee helpt hij mij in mijn persoonlijke ontwikkeling én als professional.”


Adriaan Kok

Adriaan Kok is al jarenlang mijn directe collega geweest. In de file bespreken we wat ons bezighoudt op professioneel vlak. Aad is in staat om vanuit meerdere perspectieven te kijken. Met zijn rust en wijsheid geeft hij vaak dieper inzichten aan over de groepsdynamiek. Ik consulteer hem graag als ik zelf even afstand nodig heb.


Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK